Megerősítette a Volkswagen, hogy nemcsak dolgozik a T-Roc izmosabb változatán, de hamarosan be is mutatja azt. A T-Roc R teljesítményét még nem tudni, de amit eddig láttunk belőle, már elég biztató.

Gyorsan a Volkswagen egyik legkeresettebb típusává nőtte ki magát a T-Roc, amit 2017 végén mutattak be, de már azóta is több mint 200 ezer példány fogyott belőle. A sikerét az eltalált méretének és dizájnjának köszönheti, hamarosan pedig újabb változatok tehetnek hozzá a népszerűségéhez. A korábban bejelentett kabrió után most megerősítették, hogy úton van a T-Roc R.

Március elején Genfben mutatják be a legerősebb T-Rocot.

A Volkswagennél egyelőre csak ezt a két tervet mutatták meg róla, de ezekről is jól látszik, hogy rendesen ellátják majd a kompakt szabadidő-autót légterelőkkel, és nagyobb könnyűfém kerekekre is számíthatunk. A csúcsmodellnél az összkerékhajtás és a DSG váltó már szériafelszerelésnek számít majd.

A lényeg a motorja lesz, és a T-Rocban eddig sem panaszkodhattál az erő hiányára. A jelenleg kapható 2.0 TSI változata is 190 lóerős, amivel szinte GTI vált belőle, és az R még ennél is izmosabb lesz, akár 300 lóerős is lehet, de ezt még nem erősítették meg.

Csak annyit árultak el róla, hogy a tesztelését a Nürburgringen végezték egy legendás pilótával, a rali-világbajnok Petter Solberggel.

Olvasd el, milyen vezetni a T-Rocot:

A legkisebb SUV-gyermek lett a legszebb Volkswagenéknél

A Golf lecserélte a fényre sötétedő szemüvegét egy csibészes napgépre, felnyírta a séróját, felhúzta a futócipőt és az atlétát. És kigyúrta magát.

És ezt olvastad már?
Nem mindennapi látvány a hegyi szerpentinen kanyargó Bugatti Divo