Egyszerre több tabut is ledönt a Porsche Panamera legújabb változata, hiszen a Sport Turismo névre keresztelt kombi is elkészült a konnektorról tölthető hibrid kivitelben. Érdemes felvenned a radarodra, mert ez a leggyorsabb Panamera.

Lehet, hogy nem vagy oda a hibridekért, sem a kombikért, de ezt a Panamerát nem hagyhatod figyelmen kívül, hiszen mégiscsak egy Porschéről van szó. Igazából semmi meglepő nincs már benne, hiszen a Sport Turismo kombit ismered, nemsokára azt is elmondjuk, milyen vezetni, és a turbós konnektoros hibridet is elővette már a Porsche. Most ezt a kettőt kombinálták.

Miért érdemes a figyelmedre a Turbo S E Hybrid? Például azért, mert a 4 literes biturbó V8-asa mellé még elektromotort is tettek. Nem is a 680 lóerős teljesítménye a lenyűgöző, hanem az a 850 Nm, ami már szinte alapjárat fölött nekifeszül a mozgatásának. Az eredmény 3,4 másodperces nulláról százra gyorsulás és 310 km/órás végsebesség. Egy kombitól.

Nálunk rögtön zöld rendszám kerülhet rá, és van is miért. A 14,1 kilowattórás lítiumion akkumulátorról 49 kilométert megy el egy feltöltéssel, és ha tele akkuval indulsz neki, akkor az első száz kilométeren 3 literes fogyasztással számolhatsz. Persze vannak kétségeink, hogy bárki is így használná a hibrid Panamera kombit.

És ezt olvastad már?
Európában már 800 Supercharger töltőállomása van a Teslának
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő