A Maybach limuzinja nem lett nagy siker, és az egyedileg készült kupéváltozata még nagyobb ritkaságnak számít, csak nyolc példány készült belőle. Az egyiket szinte alig használták, és most egy vagyonért eladó.

2002-ben élesztette fel a Daimler a Maybach márkát egy fényűző luxuslimuzinnal, ami azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, az eredeti terveknek csak a tizedét sikerült értékesíteni 2012-ig, amikor megszüntették a gyártását. A pompás limuzinból egy német cégnél készült stílusos kétajtós kupé Cruiserio néven, aminek az egyik példánya most eladó.

A Xenatec tervei szerint kevesebb, mint száz példányt épített volna a Maybach kupéból, végül az érdeklődés hiánya miatt csak nyolc darab készült el.

A negyediket pedig nem más, mint Moammer Kadhafi líbiai diktátor rendelte meg 2010-ben, de a bukása és halála miatt sosem tudta használni, még most is szinte új állapotban van.

A bézs-krémszínű luxuskupénak a Maybach 57S adja az alapját, és ahhoz hasonlóan fényűző az utastere,

amit Bose hifivel és fedélzeti tévével és telefonnal, masszázsülésekkel és pezsgőhűtővel is elláttak. A motorja egy 6 literes V12-es, ami 612 lóerőre és 1000 Nm képes, ez még akkor is bőséges, ha a Maybach kupéja üresen is 2,75 tonnát nyom.

A Cruiserio ára újonnan adók nélkül 765 ezer euró volt, és ez a példánya még csak 2300 kilométert futott,

ezért ennél is többet, nettó 795 ezer eurót kérnek érte, ami adókkal együtt megközelíti az egymillió eurót. A múltja talán nem a legfényesebb, de a gyűjtői modell igazi ritkaság, a hollandiai Auto Leitnernél lehet megtekinteni.

Ez is érdekelhet:

A vászontetős limuzin volt a Maybach kínálatának csúcsa

Csak 8 példányt építettek belőle, és az egyik eladó.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Elektromos mountain bike-ot építettek a McLarennél

Egyszerre vérzett el és jutott fel a csúcsra a Red Bull az imolai időmérőn

A Nio ezt az elektromos autót indítja a Tesla ellen

További cikkeink a témában