Az már biztossá vált, hogy jövőre sem változtat pilótafelállás a Red Bull, vagyis a következő idényt is Max Verstappennel és Sergio Pérezzel kezdi meg az osztrák istálló.

Míg a holland kirobbanthatatlan az RB-nél, addig a mexikói versenyző esetében egészen sokáig bizonytalan volt a 2022-es ülése, sokan Pierre Gaslyt követelték vissza* a holland mellé. A francia érthetően kissé csalódottan is fogadta, amikor kiderült, minden úgy marad, ahogy volt.

* Gasly a 2019-es idényben léptette elő a Red Bull az akkor még Toro Rosso néven futó AlphaTauritól, de a szezon felénél elküldték, pontosabban visszafokozták őt a kistesóhoz a csalódást keltő teljesítménye miatt – Gaslynak nem feküdt az autó, de a Toro Rossónál/AlphaTaurinál kifejezetten remekel.

A Red Bull ugyanakkor nem mondott le Gaslyról, legalábbis ez érződik ki Chris Horner szavaiból:

„Soha nem zárnék ki semmit. Nagyon magas színvonalon vezet és még mindig fiatal. Igazán remek munkát végez.”

– mondta az F1 hivatalos honlapjának adott interjújában, hozzátéve, hogy a 25 éves pilóta továbbra is egy Red Bull-versenyző, aki kölcsönben szerepel az AlpaTaurinál.

Vagyis a francia is radaron van, azért az is, mert nem ő az egyetlen, a Red Bull junior programjában is akadnak tehetségek:

„2023-ra számos opciónk van, és pontosan ilyen helyzetben is akarunk lenni. (...) Számos fiatal tehetségünk van. Ott van például Liam Lawson és Juri Vips az F2-ből, Dennis Hauger, aki vezeti is az F3-at, és izgalmas amerikai tehetség, Jak Crawford is.”

Ha már Red Bull:

Alonso csak egy pilótának nem lenne a csapattársa a jelenlegi mezőnyből

Még csak nem is a csapat vagy a pilóta személyisége miatt.

Eközben...

„Ha bevezetik a fordított rajtrácsot az F1-be, elhagyom a sportágat”

Elég egyértelművé tette a négyszeres világbajnok, mint gondol róla.

(Forrás: formula1.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában