Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sok időre volt hozzá szükség, de Elon Musk végre büszkén írhatta ki a Twitteren, hogy elkészült az egymilliomodik Tesla. A jubileumi példány egy Model Y, az elektromos autókat gyártó márka legújabb típusa.

Lehet, hogy nem tudtad, de a Teslát nem Elon Musk, hanem két mérnök, Martin Eberhard és Marc Tarpenning alapította még 2003-ban. Musk egy évvel később lépett a kaliforniai márka élére, és akkor még hosszú út előtt állt. A Lotusból épített első Roadstert két év múlva mutatták be, további két év kellett ahhoz, hogy gyártásba kerüljön, és az még csak egy kísérleti modell volt.

2008-ban az akkor kaliforniai kormányzó Schwarzenegger is megnézte az első Teslát

2015-ben jelent meg a Model X, és két évvel később a Model 3, idén pedig az első amerikai vevőkhöz kerül a Model Y, a Tesla kisebbik crossovere. Ha minden igaz, akkor az új Roadster és a megosztó Cybertruck is gyártásba kerül a közeli jövőben.

Az egymilliomodik Tesla ez a piros Model Y, ami a Model 3 crossover testvére

A Tesla közben megnyitotta a kínai gigagyárát, amire Elon Musk is táncra perdült, és már épül a márka negyedik óriásüzeme Berlin közelében. Az eladások is szépen ívelnek felfelé, 2018-ban még 245 ezer, 2019-ben már csaknem 368 ezer autót adtak el, úgyhogy a második millióhoz vélhetően ennél sokkal kevesebb időre lesz szükség.

(Képek: Getty Images, Tesla)

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.