Nem vagyunk biztosak benne, hogy ez a világ legerősebb Trabantja, ahogyan az eladója mondja, de az biztos, hogy elképesztő.

Éppen egy éve mutattunk egy eladó Trabantot, amibe két Honda motorkerékpárból származó motort szereltek, és a teljesítményét 421 lóerőre ígérték.

Eladó egy 421 lóerős Trabant

Nem teljesen gyári állapotú, de aligha fogja szóvá tenni az, akinek elakad a szava.

Most egy másik épített példány tűnt fel az eBay-en, amit a világ legerősebb Trabantjának tartanak, és még akkor is érdemes megnézni, ha szerényebb az ereje a magyar társáénál.

Csak a karosszériáját tartotta meg az eredetiből ez a Trabant, de még azt is alaposan átalakították, hogy elférjenek alatta a szélesebb nyomtávú kerekek, és bele tudják préselni a Volkswagen VR6-os motorját, amit egy Mercedesből származó kompresszorral szereltek.

A teljesítménye most 258 lóerő, de a tulajdonosa szerint 400-at is ki lehet hozni belőle.

Az évek során tökéletesített technikát többször is hajtották pályanapokon, versenyeken, és nemrég új kárpitot kapott a Sparco ülésekre, mert egy éjszakára nyitva hagyta a kocsit a tulaj, és a kutyája kényelmes vackot rágott ki belőle.

Mint mondja, nem félősöknek való a Trabi, ami még ezzel a motorral is csak 800 kilogrammot nyom.

Az építése során több mint 20 ezer eurót költöttek a Trabantra, amitől most 9980 euróért válnának meg, ez csaknem 3,5 millió forintot jelent. A magyar társához hasonlóan ennek sincs rendszáma, de az eladója szerint

egy kis ügyességgel forgalomba helyezhető, bár ehhez az orrán lévő „Alles Original” feliratnál azért valószínűleg többre van szükség.

Ez is érdekelhet:

Így néz ki egy Trabant, amit profi tuningcég vett kezelésbe

Ritka márka a tuningcégek ügyfeleinek autói között, így annál különlegesebb az eredmény.

Trabant Turbo Quattro – 270 lóerő, 4,5 másodperces gyorsulás

Először csak egy négyütemű Trabi motorját tette bele a tulaja. Aztán kicsit továbblépett.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában