Nyikita Mazepin olyan vihart hozott magával a Forma–1-be, ami nem nagyon akar elcsendesedni.

Több újonc is debütál az F1 2021-es idényében, Michael Schumacher fia, Mick F2-es bajnokként mutatkozik be a Haasnál, ahol szintén első idényét kezdi meg csapattársa, a nem is olyan rég (szex)botrányba keveredő Nyikita Mazepin, Cunoda Júki pedig az AlphaTaurival abszolválhatja első király kategóriás szezonját.

Utóbbi csapatfőnöke, Franz Tost elmondta, hogy nagyon sokra tartja Schumachert és Cunodát, szerint ők jelentik a sportág jövőjét, Mazepinről viszont nincs jó véleménnyel, szerinte egészen egyszerűen nem elég intelligens az F1-hez:

„Ha csúnyán akarnék fogalmazni, azt mondanám róla, hogy egy tehénből nem lehet tigrist faragni. Végső soron leginkább azon múlik minden, hogy mennyi esze van a pilótának. Az F1-ben töltött hosszú időm alatt mindig azt láttam, hogy csak azok a versenyzők válnak sikeressé, akik intelligensek és pontosan tudják, hogy mit csinálni és normálisan viselkednek.”

Mondjuk, ha valakinek, akkor neki azért lehet hinni, hiszen Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo és Max Verstappen is nála edződött.

A Haasnak is megvan a véleménye az orosz pilótáról:

Leidiótázta az újonc versenyzőjét a Haas csapatfőnöke, teljesen jogosan

Günther Steinernek kétségbevonhatatlanul igaza is van.

(Forrás: planetf1.com, fotó: Nyikita Mazepin)

És ezt olvastad már?
Nem mindennapi látvány a hegyi szerpentinen kanyargó Bugatti Divo