Megdönthet minden rekordot, a német legendát nem érheti utol, el is mondta, miért.

Lewis Hamilton egy győzelemre van attól, hogy futamgyőzelmek számában beállítsa Michael Schumacher rekordját (91), és a brit ahhoz is nagyon közel van, hogy világbajnoki címek tekintetében is beérje a legendás németet (7), ami az idény végén megtörténhet.

Személyükben egyértelműen két olyan versenyzőről beszélhetünk, akik még a klasszisok közül is kiemelkednek. A vita tárgyát inkább az képezi a szakértők és a szurkolók között, hogy kettőjük közül melyikük a nagyobb F1-es versenyző, pontosabban hogy melyiküket lehet kikiáltani a sportág valaha volt legjobb pilótájának.

A jövőre visszatérő kétszeres világbajnok Fernando Alonso pályafutása során Schumacher és Hamilton ellen is versenyzett, tehát első kézből származó tapasztalatai alakították ki határozott véleményét a dologgal kapcsolatban, amit nem is rejtett véka alá:

„Úgy emlékszem Michaelre, mint akit csak nagyon nehezen lehetett legyőzni. Ő volt az egyik legtehetségesebb pilóta, akiben ráadásul megvolt az a plusz.”

Ettől persze a spanyol még generációja legjobbjának tartja Hamiltont, azonban ott van egy "de", ami miatt nála soha nem lehet őt egy szinten emlegetni Schumacherrel:

„Amikor Jenson Button csapattársa volt a McLarenél, nem tudott bajnoki címet nyerni, és egyszer Nico Rosberg is le tudta őt győzni a Mercedesnél. Ilyen Michaelnél soha nem fordult elő, mindig ő nyert. Michael ezért számomra mindig egy fokkal előrébb lesz nála.”

Eközben...

Wolff elmondta, mi lenne a Mercedesszel Hamilton nélkül

Mi mást is mondhatna a csapatfőnök?!

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Fantasztikusan szól Gordon Murray versenygépének 12 ezer fölé forgó V12-ese

Rockabilly és cyberpunk hotrodok érkeznek Budapestre

További cikkeink a témában