Ha valaki a magyar rendőrséget azzal cikizné, hogy nem elég menők a hazai autós üldözések, mostantól válaszul elég megmutatni ezt az amerikai videót.

Köszönjük meg az amerikai rendőr előzékenységét, amikor az ötödik perc környékén udvariasan jókora helyet biztosít az akkor már a második autót ellopó menekülőnek, hogy kilökdöshesse a rendőrautót maga mögül és így végül egész estés akciófilmet forgathasson helikopterről az ABC7 tévéstábja:

Egy óra és huszonhárom perc, mire végre kattan a bilincs a jóemberen, pedig a kamera nem is a legelején kapcsolódott be az üldözésbe. Akkor a Menekülő Ember már vígan száguldozott a kertvárosi házak között első kocsijával, egy lopott fekete Honda Civickel. (Állítólag elsőbbség meg nem adása miatt akarták megállítani.) Ezt a Civicet parkolta le a tolvaj, majd futva keresett egy másik kocsit, amivel továbbautózhatna.

És nem is a már beszorított GMC furgon kiengedése volt az egyetlen nagyon furcsa akció a kaliforniai rendőrök részéről. Személyes kedvenc jelenetem, amikor a történet végén az utolsó lopott kocsi, egy melóspickup fenekébe pont akkor csapnak bele még egy Explorer rendőrautót is (azonnali GTK), amikor a menekülő már végképp elakadt volna egy civil autóban. Ezzel pedig ügyesen még egyszer utoljára kiszabadítják szorult helyzetéből az ámokfutót, sőt: belökik egyenesen egy benzinkútra (1:09:55-nél). Ha Tarantino rendezte volna a filmet, itt jött volna a leglátványosabb rész, de szerencsére a menekülő inkább eltolatott pár métert a kútoszloptól és ott várta meg, amíg a rendőrök klasszikus római teknősbéka alakzatban megközelítik, majd kiemelik az autóból.

Az IMDB-n megérne vagy 7-8 csillagot az anyag, de ha az amerikai rendőrök másfél órán át ennyire nem tudnak mit kezdeni egy törő-zúzó idiótával, akkor az az ország még veszélyesebb, mint eddig gondoltam.

Ugye, hogy az amerikai üldözés csak azért menőbb a magyarnál, mert amerikai autókkal csinálják, hosszabb ideig, és szebben van fényképezve?

Audival menekült a rendőrök elől Csepelen, de legalább indexelt közben

A környéken azt hitték, filmforgatás zajlik. Pedig nem.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Igazi családi autó az elektromos Opel Grandland

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés