Meglepte a világot szuperkönnyű sportautójával az Ariel, a karosszéria nélküli Atom pedig az évek során nem maradt változatlan. Most éppen a legújabb Civic Type R motorját kapta meg 320 lóerővel, amivel ismét pokolian gyors lehet.

Lehet, hogy azt gondolod, az Ariel Atom évek óta ugyanúgy néz ki, de a briteknél folyamatosan fejlesztik a típust. Most mutatták be a legújabb generációt, ami az Atom 4 névre hallgat, és aminek minden egyes alkatrészét újratervezték. Mivel nincs karosszériája, ezért a csővázat lehet színre fújva kérni, az a néhány burkolóeleme szénszálas anyagból készült.

A lecsupaszított sportkocsi lényege a motor, ami továbbra is a Hondától érkezik. A vadonatúj Civic Type R kétliteres, turbós négyhengeresét kapta meg az Atom 4, ugyanúgy 320 lóerővel, de sokkal kisebb saját tömeggel. Az Ariel nem árulta el, hogy mennyit nyom az autó a mérlegen, de az a sejtésünk, hogy felét sem, mint egy hasonló Civic.

2,8 másodperc alatt gyorsul százra, amivel a legdrágább szuperautókat is megizzaszthatja, és a 261 km/órás végsebességével sem marad szégyenben.

Hogy te se maradj alul, felárért kérhetsz hozzá menetstabilizálót és rajtprogramot. Az Atom 4 már rendelhető, de csak korlátozott számban, az Ariel műhelye ugyanis évente csupán száz darab építését tudja vállalni.

Nézd meg ezen a videón, milyen lehet vezetni:

És ezt olvastad már?
A valóságban is megépítette a Gran Turismo 7-hez készült versenyautóját a Porsche
A whisky, ami bebalzsamozza a lelked! Ismerd meg a Makers Mark különleges világát!