A Tesla Model S óta tudjuk, hogy az izmos elektromos autóknak nincs ellenfele, ha gyorsulásról van szó. Az Abt és a Schaeffler által elektromos hajtásúvá alakított Audi RS3 pedig jóval erősebb lett a Teslánál is, úgyhogy nem volt nehéz legyőznie a leggyorsabb szuperautókat.

Daniel Abt az Audi pilótája a Formula E-ben, és most egy hasonlóan izgalmas elektromos autó volánjánál mutatta meg, mi mindenre lehetnek képesek a villanyautók. Láthattad már azt az Audi RS3-at, amibe a Formula E versenyautóból származó elektromotorból került négy darab, egyenként 300 lóerős teljesítménnyel, most pedig össze is mérték az erejét a szuperautók legjavával.

Az Audi R8 V10 Spyder megelőzése nem okozott neki gondot, de ott volt még a Lamborghini Huracán Performance és a Porsche 911 GT2 RS is, amelyek nemrég döntöttek rekordot a Nürburgringen. A két szupergép gyorsulásban sem áll rosszul, de máris nehezebb a dolguk, ha az 1200 lóerős Audival kell kiállniuk, ami hét másodperc alatt éri el nulláról a 200 km/órát.

Nézd meg, hogyan alakult a verseny, és azt is, hogy mennyire egyszerű gumit égetni az elektromos autóval:

És ezt olvastad már?
Az év legjobb vagy a legbotrányosabb futamát nyerte meg Hamilton Szaúd-Arábiában