A Bentayga csúcsmodellje a Speed, amiből most a modellfrissített változatot is bemutatta a Bentley, de – valószínűleg a szigorúbb emissziós szabályok miatt – az európai piacon már nem forgalmazzák majd.

Nemrég esett át az időszerű ráncfelvarrásán a Bentley Bentayga, ami során megújult orrot és teljesen átszabott hátsó részt kapott, és a belsejét is modernizálták.

Jóképűbb lett az átfésült Bentley Bentayga

Szigorúbb külsőt kapott a Bentley SUV-je.

A kínálat korábban a 12 hengeres modellel indult, ezt követte a V8-as, a modellfrissítés óta azonban már csak ezt a kisebb, nyolchengeres változatot lehet rendelni.

Most megjelent a csúcsmodell, a Bentayga Speed megújult változata, aminek az orrában továbbra is a 6 literes biturbó W12-es motor dolgozik,

635 lóerős teljesítménnyel és 900 Nm nyomatékkal. A nyolcfokozatú automata váltóval és az összkerékhajtással a Bentley kolosszusa 3,9 másodperc alatt gyorsul százra és 309 km/óra a végsebessége.

A hatalmas motor a takarékosság érdekében aktív hengerlekapcsolásra is képes, de a fogyasztását már nem adta meg a Bentley.

Nem is lényeges, hiszen az európai piacon ez a modell nem lesz kapható, a Speed csak az amerikai, közel-keleti és ázsiai országokban kerül a szalonokba, hozzánk pedig majd a plug-in hibrid változat érkezik.

Ez is érdekelhet:

Befejeződik a Bentley legnagyobb limuzinjának gyártása

A 60 éve készülő V8-as motor is búcsúzik vele.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Újra zúghat a Volga, de eddig sem volt könnyű dolga

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés