Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az elektromos autó még nem jelenti azt, hogy környezettudatos is, ahhoz megújuló energiaforrásból kell tölteni. Ezért tartjuk menőnek, hogy a BMW-nél most az i3-hoz komplett napelemes rendszert adnak a házadra, amiből akár ingyen is autózhatsz.

A minél kisebb környezeti terheléssel járó közlekedéshez nem elég az elektromos autó, azt megújuló energiaforrásból kell tölteni. A BMW most egy olyan konstrukcióval jött ki, ahol az i3-hoz nemcsak az állami támogatást veheted igénybe, de

Az ajánlathoz tartozó i3 Solar Edition 15,1 millió forintba kerül, ami elsőre soknak hangzik, még a 13 millió forintos alapárhoz képest is, de ebben már benne van az 1,8 milliós értékű Advanced csomag, olyan extrákkal, mint az automata klíma, az energiatakarékos hőszivattyús fűtés, a navigáció, a vezeték nélküli mobiltöltés és a Harman Kardon hifi, amiket egyébként is megrendelnél hozzá.

Az árából ráadásul lejön a 1,5 millió forintos állami támogatás, amivel 13,6 millióra olvad az összeg, vagyis hatszázezerért kapsz egy rakás extrát, és még a napelemet is a tetődre. Az enHome által biztosított szolgáltatás

ha pedig nemcsak az autó töltésére használnád, akkor a duplájára is lehet bővíteni, ami egy átlagos családi ház energiaellátását is fedezheti. Az akció július közepéig tart, de reméljük, hogy hamarosan minden elektromos autóhoz jár majd hasonló szolgáltatás, hogy az elektromos autózás tényleg zöld legyen.

Az i3 nemrég kapott nagyobb akkumulátort, amivel már messzebb megy egy feltöltéssel:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.