Az új S-osztály megjelenése után nem sokkal a Brabus is bemutatta a saját változatát, és a csupa fekete luxusautónak nemcsak a stílusa, hanem a teljesítménye is ütősebb lett.

Nem olyan régen kipróbáltuk és meg is mutattuk, mivel kápráztat el minket a Mercedes-Benz S-osztály legújabb generációja. Lenyűgöző, mire képes a német márka csúcsmodellje, amit éppen fekete színben teszteltünk, és most egy újabb fekete példányt mutatunk, de ha lehet, még annál is feketébbet.

A Brabus által átdolgozott S-osztály annyira fekete, amennyire csak lehet,

a krómozott elemeket sötétebb darabokra cserélték rajta, és a régi Mercedeseket idéző stílusú, 21 colos „teli” keréktárcsák is sötét színben pompáznak. A 25 milliméteres ültetéssel, a hangsúlyos kipufogóvégekkel és a sportosabb lökhárítókkal ütősebb lett a megjelenése.

Kétféle modellváltozatot kínálnak, ezek közül a B50 az S 500 megfelelője, a háromliteres, soros hathengeres benzinmotor teljesítményét itt 435-ről 500 lóerőre növelték, a legnagyobb nyomatéka 520 helyett 590 Nm, és ezzel

a Mercedes luxusautója 4,7 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége továbbra is 250 km/óránál korlátozott.

A Brabus D40 az S 400 d-nek felel meg, ebben a hathengeres dízelmotor teljesítményét 330-ról 370 lóerőre fokozták, a maximum nyomaték 700 helyett 750 Nm, és nulláról százra a dízelnek is elég mindössze 5,2 másodperc.

A szénszálas anyagokkal dekorált belső térben sem marad el a Brabus-hangulat, még a kispárnákat is B-logóval varrták meg.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Rejtélyes, teljesen elektromos hajtású M-es modellt tesztel a BMW