Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Legóból készült Porsche töréstesztje után a német autóklubnál emelték a tétet, ezúttal nem egy autót gurítottak a falnak, hanem két autót ütköztettek egymásnak. A törésteszteket végző szakemberek így játszanak.

A német autóklubnál igazi autók töréstesztjét is végzik, ezért nem meglepő, hogy munka után Legóból épült autókat ütköztetnek egymásnak.

Két éve egy Porsche 911 GT3-at csaptak a falnak, és most is ezt a típust vették elő egy újabb törésteszthez. A kísérletben ezúttal egy másik autó is részt vett: a szintén 1:8 méretarányú Bugatti Chiron.

A tesztet éppúgy készítették elő, mint az életnagyságú autókét, és az ütközést olyan kamerákkal vették fel, amelyek másodpercenként 1000 képet rögzítenek. Az eredmény még őket is meglepte: a Legóból épült autók jobban összetörtek, mint várták.

ezért a 2700 elemből épült, újonnan már nem kapható Porschét és a 3600 kockából álló, 126 ezer forintos Bugattit a törésteszt után ismét össze lehetett építeni. Miután megnézted a videót, alighanem egyetértesz velünk, hogy szeretnénk a német autóklubnál dolgozni.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.