A quadokat, jetskiket, ATV-ket, trike-okat gyártó kanadai BRP két új elektromos motorral rúgja be újra a Can-Am brandet a motorkerékpár-piacon.

A Can-Am márkát ma elsősorban fura háromkerekűiről és quadjairól, ATV-iről ismerjük, pedig 1972-ben a kanadai Bombardier rekreációs üzletága, a BRP új almárkájaként motorkerékpár-gyártással, egészen pontosan krosszmotorok készítésével kezdődött a brand története. A piros-sárga mintázatú Can-Amek a versenysportban is sikeresek voltak, 1974-ben egy kanadai krosszgép nyerte a 250 köbcentis kategóriában az USA nemzeti bajnokságát is. 1987-ben a kétkerekű motorok gyártása megszakadt, de az anyacég most két új, a korszellemnek megfelelően elektromos hajtású modellel folytatni kívánja a Can-Am motorkerékpárok történetét.

A Can-Am kanadai bemutatóján az ősatya is helyet kapott a két új modell mellett

Az Origin nevű gép nyúl vissza inkább a hagyományokhoz. Ez a gép is alkalmas országúti motorozásra, de olyan terepképességeket kapott, amivel krosszmotorozásra is használható. A dizájn éles, célszerű, minimalista; kissé emlékeztet Tom Cruise terepmotorjára a 2013-as Oblivionból. A Pulse sokkal polgáribb jellegű, utcai motor. A Can-Am ezt a modellt kimondottan közútra, hétköznapi jövés-menésre, ingázásra, városi motorozásra szánja. A dizájn is jóval lágyabb,  finomabb, elegánsabb.

Can-Am Origin
Can-Am Pulse
Origin
Pulse

A BRP termékekben jetskitől motoros szánon át ATV-ig hagyományosan az osztrák Rotax motorjai dolgoznak. (A Rotax 1970 óta a BRP leányvállalata.) A két új motorhoz is a Rotax fejlesztette a nem túl fantáziadúsan E-Powernek nevezett elektromos technikát. A műszaki adatok még titkosak, a sajtóközlemény sorai között olvasva is csak annyit sikerült kisilabizálnunk a várható élményről, hogy az Origin és a Pulse egyszerűen használható, kuplungtól, váltótól mentes, a gázkar megtekerésére azonnal reagáló, nyomatékos, közvetlen villamos hajtásláncot kap - olyat, amilyet már ma is létező elektromos motorkerékpárokból is ismerhetünk. A tokozott hajtásban nagy valószínűséggel szíj feszül a villanymotor és a hátsó tengely között, de a Can-Am egyelőre még az ezt firtató újságírói kérdésekre sem volt hajlandó válaszolni.

A Can-Am motorok sorozatgyártása csak 2024-ben indul, de ahogy megérkeznek magyar földre az első Can-Am motorkerékpárok, kipróbáljuk őket! Ahogy a Can-Am trike-ot is kipróbáltuk:

Két kerék elöl, egy hátul, rajta egy rémülten-boldogan kapaszkodó ember: ez a Can-Am Ryker

A Can-Am Ryker valami egészen különleges módja a kerekeken való közlekedésnek. Újra kell tanulni rajta vezetni, de utána nagyon jó tud lenni.

És ezt olvastad már?
Úgy megy ez a dízel BMW, hogy Teslával se léped le