Diospyros a neve annak a feltűnő színű kabriónak, amit az S-osztályból épített a Carlsson tuningcég, és az utastérben használt afrikai fafajtáról kapta a nevét.

Kétségkívül egyedi lett a Carlsson által átépített S-osztály Cabriolet. A vászontetős kabrió már szériaváltozatában is előkelő megjelenésű, de ebben a fogkrém-zöldben még különlegesebben hat. Főleg annak, aki kevésbé ismeri a típust, a Carlsson ugyanis az összes Mercedes-emblémát leszedte, a helyét a tuningcég ágaskodó paripája vette át.

Belül is luxushangulatot áraszt a Carlsson kabriója, amit Diospyros névre kereszteltek. Nem egy fantázianévről van szó, az átalakított S-osztály Cabriolet arról az afrikai fafajtáról kapta a nevét, amit felhasználtak a fabetétekhez. A sötétbarna fa borítja a műszerfalat és a vászontető fedelére is ez került.

A motorháztető alatt az S 500-ból származó V8-ast találjuk, az eredeti motor 455 lóerős teljesítményét és 700 Nm nyomatékát is tovább fokozták, a Carlsson eredménye 550 lóerő és 800 Nm. Természetesen bármelyik más erőforrással is elkészítik a Diospyros kabriót, amivel egy Maybach mellé is nyugodtan oda lehet állni.

És ezt olvastad már?
Romániában több új villany- és hibrid autót adtak el idén, mint dízelt