Aki ráadásul orosz is.

A Sahara Force India Formula One Team bejelentette, hogy leigazolta Nikita Mazepint tartalékpilótának, akinek később majd ülést szeretnének biztosítani a csapatnál. A 16 éves orosz pilóta egyelőre csak beugrik majd néha tesztelni, meg a szimulátoron gyűjtheti az adatokat, úgyhogy nem fogja veszélyeztetni az idősebbeket.

Mazepin neve ismerős lehet azoknak, akik komolyabban foglalkoznak a motorsporttal, ugyanis a fiatal elég csinosan haladt felfelé a létrán. A 2014-es CIK-FIA World Championship gokart versenyen második lett, majd pedig a Formula Renault 2.0-ban versenyzett már 2015-re, ahol sikerült első évében dobogós helyezést elérnie.

Mazepin azonban nem adta fel az alsóbb szériákban való versenyzést a Forma-1 miatt, hiszen a Formula 3 Euro Seriesben is fog autózni.

„Nagyon jó érzés, hogy csatlakozhatok a Force Indiához, ez a legnagyobb lépés az eddigi karrieremben, és szeretném megköszönni Vijaynek és mindenkinek a csapatból, hogy ezt a lehetőséget adták nekem. Nagyon fiatal vagyok még, és nagyon sok segítségre lesz szükségem a Force Indiától. Az a célom, hogy egy nap majd a Forma-1-ben versenyezhessek, és ez csak közelebb vitt az álmomhoz.”

 

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában