Biztosan ismerősen cseng a BAC Mono neve, ha nem azért, mert ez a világ egyetlen közúti használatra is alkalmas sportkocsija, akkor azért, mert éppen a budai váralagútban zúztak le egyet. Most Skandináviát járták be a nem éppen erre tervezett együlésessel.

Az Ariel Atomhoz és KTM X-Bowhoz hasonló élményt nyújt a BAC Mono, hiszen 2,5 literes, 305 lóerős négyhengeres szívómotorjának mindössze 580 kilogrammot kell mozgatnia, így 2,8 másodperc alatt gyorsul százra és 270 km/óra feletti a végsebessége.

Egy ilyen sportgépet mintha csak a versenypályákra terveztek volna, de a BAC Mono az egyetlen együléses a világon, amivel közútra is lehet menni. Most pedig jó nagy túrát tettek a tető nélküli kocsival, átszelték a Skandináv-félszigetet.

A 3150 kilométeres út során Koppenhágából indultak, Norvégiában egészen Trondheimig mentek, majd vissza Skandináviába. A Mono talán nem a legkényelmesebb autó erre a célra, de az biztos, hogy az egyik legélvezetesebb volt a hegyi utakon.

A túráról Andrew Lofthouse készített fantasztikus képeket, a BAC pedig ezzel a Mono megbízhatóságát is vizsgálta, hiszen váltott sofőrökkel az együléses élménygép nem ritkán napi 14 órán át mozgásban volt.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon