Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hamarosan befejeződik a Dodge Viper gyártása, de a még készülő példányokra már nem tudsz lecsapni, hiszen az utolsó darabig mindnek van már gazdája. Nem biztos, hogy valaha lesz még új Viper, de legalábbis V10-es biztosan nem.

Mostanra tudjuk, hogy igazi legenda lett a Dodge Viper, és az ikonikus sportkocsi jelenlegi szériája is elég keresett. Amikor tavaly bejelentették, hogy a V10-es gép pályafutása véget ér, akkor annyi megrendelést kaptak, hogy növelni kellett a gyártási példányszámot. De hamarosan eljön az idő, amikor végleg kifut a széria, és aki most kapott észbe, már nem kaphat belőle, ugyanis az utolsó darabig lefoglalták mindet.

Persze nem lehetetlen, hogy egyszer visszatér a Viper, hiszen a legutóbb 2009-ben jelentették be a megszűnését, hogy aztán 2012-ben egy modernebb utód térjen vissza. De ha évek múltán a Fiat Chrysler ismét szeretné feléleszteni a Vipert, akkor már kevés az esélye, hogy ismét V10-es motorral keljen életre. Jóval valószínűbb, hogy a Ferrari vagy Maserati valamelyik turbós V6-os vagy V8-as erőforrását kapná, ami persze remek, de az igazi Viper mégis csak a V10-es marad.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.