Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha új autót veszel, biztosan elindulsz vele egy kis túrára, hogy kipróbáld. Ezt tette egy amerikai férfi is, miután átvette az új Porsche Taycan Turbóját, végül átszelte Kanadát és az Egyesült Államokat egy 18 ezer kilométeres úton.

A portlandi Don Louv miután átvette a vadonatúj Porsche Taycan Turbóját, elindult kipróbálni, és nem állt meg a szomszéd városnál, hanem átszelte Kanadát, majd Kaliforniát és Floridát is útba ejtve megkerülte az Egyesült Államokat. A túra csaknem 18 ezer kilométert tett ki, és 46 napot vett igénybe úgy, hogy abban egy ötnapos repülős kitérő is benne volt Hawaiira.

Don szereti a kalandos utakat, ezért nem tartott tőle, hogy elektromos autóval indul ilyen hosszú túrára. A tapasztalatai szerint nemcsak Teslával lehet könnyen töltőállomást találni, bár nem minden oszlop működött megfelelően, végül mindig fel tudta tölteni a Porschéjét.

A gyárilag megadott 450 kilométeres hatótávhoz képest is jónak mondható az eredmény, a túra első felét ugyanis téli hidegben, havas utakon tette meg. A Taycan mindvégig nagyon kényelmesnek bizonyult, a férfi napi 8-10 órákat vezette, de

(innen)

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.