Az eleganciával sosem volt gondja a Mercedesnek, de most minden eddiginél sportosabbra veszik a figurát. Genfben leplezték le a legújabb fegyverüket, a Porsche Panamera ellenfelének ígérkező négyajtós AMG GT Concept pedig élőben is lenyűgözően néz ki.

Sportosabb stílusra vált a Mercedes, és ezt minden eddiginél jobban jelzi, hogy a genfi autószalonon tartott sajtótájékoztatón még Dieter Zetsche, a Daimler első embere is sportcipőt húzott. De komolyra fordítva a szót még talán sosem volt ennyi sportosan elegáns autó a stuttgarti márka standján, amelynek legfőbb attrakciója az AMG GT Concept volt.

A négyajtós sportlimuzin formáit már megcsodáltuk a gyári fotókon, és a genfi túránkról hazaérkezve megnyugtathatunk, hogy élőben is fantasztikusan néz ki. Mindig hatalmas tömeg vette körül, és mivel nem emelték ki egy pódiumra, hanem körbe lehetett járni, végig lehetett simítani, ezért szinte lehetetlen volt lefotózni. Nem is lenne teljes ez az anyag a Mercedes gyári fotósának képei nélkül.

Ha minket kérdeznek, akkor akár holnap gyártásba adhatnák a négyajtós AMG GT-t.

Persze előbb nyilván hagyományos visszapillantókra cserélik a tükröket helyettesítő kamerákat, amelyek az első sárvédőkből bújnak elő. A formája így tökéletes, ahogyan van, de azért nem bánnánk, ha az aranyozott-krómozott felniktől addig még megválnának.

Más látnivaló is akadt a Mercedes genfi standján. Nem tudtuk eldönteni, hogy a méregzöld AMG GT R, vagy a matt szürke AMG GT C tetszik jobban, ezért mindkettőt megmutatjuk.

Hasonló a dilemmánk az E-osztály két új változata, az elegáns kupé és a kabrió esetében is. Az utóbbit prototípusként már láttuk, de ez a fehér már a gyártásra készen álló kivitel, alig várjuk, hogy fújja benne a hajunkat a szél.

Ott volt még például a Mercedes jövendő pick-up modellje, az X-osztály koncepciója, a másik érdekesség pedig a legfényűzőbb G-osztály, egyben a Maybach első terepjárója, a Mercedes-Maybach G 650 Landaulet. A nyitható tetős terepjáró 22 colos kerekeken gurul, V12-es motorja 630 lóerős. Ez egy igazi óriás, elég csak megnézni, milyen röhejesen kicsik az emberek mellette.

Nem teltél még be Mercikkel? Itt van még ez a limitált szériás SLC, ami az SLK felfrissített kiadása, immár a kínálatba illeszkedő néven.

(fotók: Donkó Péter, Daimler, GIMS)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában