Hatalmasat autózott Max Verstappen az Amerikai Nagydíjon, a 16. helyről indulva a 3. helyen intették le, de a verseny után büntetést kapott, így lecsúszott a dobogóról. A holland, a Red Bull, sőt még a Mercedes is rendesen kiakadt a döntésen.

A holland az utolsó körben előzte meg Kimi Räikkönent, amit a versenybírok szabálytalannak találták, mivel a Red Bull pilótája elhagyta a pályát, ezért pedig 5 másodperces büntetést kapott, így végül csak a negyedik lett Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Räikkönen mögött.

Verstappen kiakadt a döntésen, és elég keményen szólt be az illetékeseknek:

„Ezek az idióták kinyírják a sportot. Van egy hülye steward ott fenn, és valahogy mindig ellenem dönt. (...) Nagyszerű futamom volt, de ezek a baromságok tönkreteszik a sportot. Remélem, hogy a nézőknek sem tetszett a döntés, és jövőre nem jönnek a versenyre.”

Az ominózus eset:

A Red Bullnál is tombolnak az indulatok:

„Óvni nem lehet, ezt mondja a szabály ebben az esetben. Ezt nagyon okosan kitalálták. Úgy döntöttek, hogy nem tehetünk semmit, ami fura. De mit tehetünk?”

Sőt, a Mercedes csapatelnöke, Niki Lauda is kiakadt a büntetés miatt:

„Ennél rosszabb döntést még nem láttam. Verstappen semmi rosszat nem tett. Mi autóversenyzők vagyunk, nem közúton megyünk. Nevetséges, hogy ilyen döntésekkel teszik tönkre a Forma–1-et!”

Hamilton még nem világbajnok, de a Mercedes már igen

Hamilton nyerte az Amerikai Nagydíjat, de még várnia kell a negyedik vébécímére.

(Fotó: AFP)

És ezt olvastad már?
Nagyon másmilyen, mégis azonnal otthon vagy benne. Kipróbáltuk az új Peugeot 408-ast