Ez a baleset jól mutatja, miért nem érdemes lakókocsit vontatva gyorsan hajtani: az M3-ason tört rommá a vontatmány, ami az autót is magával rántotta.

Az M3-as autópálya Nyíregyháza felé tartó szakaszán a kelleténél gyorsabban hajtott az a lakókocsit vontató kisautó, ami egy kamion előzése után kezdett kacsázni. A szerelvény irányíthatatlanná vált, és a pillanatokon belül a szalagkorlátba csapódó vontató autót is magával rántotta a felboruló lakókocsi, aminek a törmelékei a szemközti oldalra is átrepültek.

A sofőr szerencsére könnyű sérülésekkel megúszta, és a többi jármű is el tudta kerülni az ütközést, de a vontató autó utasa súlyos sérüléseket szerzett. A felvételen látszik, hogy rengetegen álltak meg segíteni – további tanulság, hogy aki bajba jutott autóson szeretne segíteni, mindenképpen gondoljon arra is, hogy az autópályán átszaladással újabb veszélyhelyzetet idézhet elő.

Miért történt a baj? A Magyar Közút szerint nem véletlenül vonatkozik a 80 km/órás sebességkorlátozás az utánfutóval közlekedőkre, túl nagy sebességnél irányíthatatlanná válhat a jármű – ebben az esetben is ez történt.

A minap mutattunk egy hasonló esetet:

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában