A téli szünetben sem unatkoznak a grafikusok, ezúttal azt képzelték el, milyen volna, ha a Rolls-Royce nem csak luxusautót gyártana. A kiskocsitól az egyterűn át elég messzire kalandozott a fantáziájuk, a kamiont például mindenképpen gyártásba adnánk.

A világ legjobb autójának tartják a Rolls-Royce-t, a luxusautói több mint egy évszázada bűvölik el a négykerekűekre fogékonyakat. A hagyományos limuzinon kívül túrakupét és kabriót is gyártanak, és nem olyan régóta a Cullinan révén már szabadidő-terepjárót is.

De milyen lenne, ha a tradicionális márka más kategóriákat is meghódítana? Mutatjuk.

Rolls-Royce terepjáró

Oké, ott az új Cullinan, ami a gyártója szerint a vadregényes walesi tájakon és a sivatag homokjában is megállja a helyét, de ilyen lehetne egy vérbeli terepjáró a Rolls-Royce-tól. A 6,75 literes V12-esben mindenesetre bőven lenne elég erő ahhoz, hogy ezt a belevaló terepgépet minden helyzetből kihúzza.

Rolls-Royce crossover

Mi a helyzet akkor, ha nincs szükség még olyan behemótra sem, mint a Cullinan? A crossover lehet a megoldás, ami átmenet az SUV-k és a személyautók között, éppen csak egy kicsit megemelve, hogy bátran küzdje le a városi akadályokat. Mindenki ilyet gyárt, miért ne szállhatna be a Rolls-Royce is?

Rolls-Royce retró sportautó

A retró még mindig hódít, egy szépen modernizált veterán autó igazi értéknek számít, és ilyen lenne, ha a Rolls-Royce is úgy döntene, hogy a régi idők stílusjegyeivel gyártana modern sportkocsit. A klasszikusokat idéző hosszú motorházfedelével és V12-es erőforrásával biztosan kívánságlistás volna.

Rolls-Royce egyterű

A kisbuszok már nem olyan divatosak, mint az ezredfordulóig voltak, de azért még ma is akadnak olyan vevők, akik sok utast szállítanának minél nagyobb kényelemben. A fedélzeti szórakoztató rendszerrel és wifivel szerelt Rolls-Royce egyterűben az egész család jól érezné magát.

Rolls-Royce kamion

A Mercedesnek is vannak nyerges vontatói, és akár a Rolls-Royce is beszállhatna erre a piacra. Nincs kétségünk felőle, hogy képesek lennének olyan motort alkotni hozzá, ami megbirkózik a legnagyobb teherrel is, és lássuk be, hogy a Parthenon hűtőmaszk egyszerűen fantasztikusan mutatna egy kamionon.

Rolls-Royce pick-up

Szintén a Mercedes adhatná az ihletet a Rolls-Royce-nak ahhoz, hogy belépjen a pick-upok közé. A Cullinan nagyszerű alapja lehetne egy olyan platós terepjárónak, ami elvisz a munkába, minden feladatot megold, és terepen is beválik, közben pedig a legnagyobb kényelmet nyújtja.

Rolls-Royce kompakt

Jelenleg a Rolls-Royce legkisebb típusa is hatalmas, pedig a márka szétnézhetne a kisebb luxusautók piacán is. A városba nem is kellene nagyobb egy kompaktnál, ami ugyanazt a luxust nyújtaná, mint a testvérei, de nem okozna gondot a manőverezése. Megnéznénk a Rolls-Royce A-osztályát.

Rolls-Royce repülő autó

Itt már végképp elgurult a tervezők pirulája, amikor azt képzelték el, milyen lenne a repülő autók Rolls-Royce-a. Végül is nem lenne annyira idegen ez a jövőkép a márkától, aminek az autógyártó és a repülőgépmotor-gyártó részlege csak a hetvenes években vált külön.

Rolls-Royce Batmobile

Ha pedig már ennyire messzire kalandoztunk, érdemes vetni egy pillantást arra, milyen volna Batman Rolls-Royce-a, hiszen Bruce Wayne alteregójától sem állnak messze a különleges járművek, és egy ilyen rombolóval igazán stílusosan vehetné be Gotham utcáit.

Hiányolsz valamit a listából? Neked melyik lenne a kedvenced?

Képek: Compare the Market

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Korai még temetni a dízeleket – Mercedes-Benz CLS 400 d 4Matic-teszt
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!