Kvyat szerint a szar év után extrán motivált a csapat.

Daniil Kvyat úgy gondolja, hogy csapata képes lesz arra, hogy az új Forma-1-es szezont erősebben kezdje, és jobban összetartson, tekintve, hogy a 2015-ös évük vállalhatatlan volt.

Négy év folyamatos siker után két év szenvedés jött a csapatnak, hiszen mióta bevezették a V6-os erőforrásokat, a volt domináns csapat abszolút nem találta a helyét, és a középmezőnyben verte vissza a többiek támadásait. Múlt szezonban például olyan szinten volt eredménytelen a csapat, hogy 2008 óta nem végeztek ennyire alul a világbajnokság tabelláján.

A csapat szerint a visszaesést az okozta, hogy a Renault képtelen volt egy erős és megbízható erőforrás legyártására, ezért idén már a Tag Heuer mérnökeit is segítségül hívták, és velük fogják fejleszteni a motort. Kvyat szerint ez egy lépés lehet a jó irányba, és mindenképpen sokat vár a Red Bulltól idén.

„Amikor először érkeztem a Red Bullhoz, nagyon magasak voltak az elvárások, mind a csapattól, mind tőlem, mind pedig a többiektől. Teljesen érthető, hogy ami múlt évben volt, hatalmas tesztje volt a türelmünknek, és sokkolt is, mennyire nehéz volt a szituációnk.”

„Elkezdtünk azonban folyamatosan fejlődni, és lépkedni felfelé a mezőnyben, de megvoltak néha a saját hullámvölgyeink. Tudtunk párszor egész jó eredményeket produkálni, de utána a következő futamon lehet, hogy nulla pontot szereztünk. Ez kicsit csalódást keltő volt.”

„Azonban nagyon sok jó eredményt várunk idén, amiből sajnos nem kaptunk túl sokat 2015-ben, így még jobban várjuk őket. Nem voltunk olyan jók, amilyenek szerettünk volna lenni, annak ellenére sem, hogy megszereztem az első dobogós helyezésem. Ezeken a gyenge eredményeken azonban jól felhúztuk magunkat, és még erősebbek leszünk, mint eddig.”

És ezt olvastad már?
Lola nem a lány, hanem a fehér Porsche neve