Hamarosan új limitált szériás modellt mutat be a Ferrari, aminek a nevét még nem, de néhány részletét már elárulta a maranellói márka. A 12 hengeres motor maximum fordulatszáma a legnagyobb lesz a közúti típusok közt.

Szokatlan módját választották a legújabb Ferrari bemutatójának, hiszen a nevét még nem árulták el, de az első képek mellé a főbb információkat már megtudhattuk. A 812 Superfast alapjára épülő újdonság két korábbi limitált szériás ritkaságot követ, a 2010-ben bemutatott 599 GTO és a 2015-ben kijött F12tdf utódjának számít.

Az 599 GTO-ban a 6 literes V12-es motor teljesítményét 670 lóerőre növelték, az F12tdf-ben a 6,3 literes, 12 hengeres erőforrás 780 lóerőre volt képes. A jelenlegi 812 Superfast teljesítménye már alapból kereken 800 lóerő, ezért ennél is nagyobbat kellett gurítani,

a 6,5 literes V12-es szívómotor az új modellben már 830 lóerőt teljesít.

A teljesítményénél is érdekesebb, hogy a maximum fordulatszámot az eddigi 8500-ról 9500-ra növelték,

ami a legnagyobb érték a maranellói márka közútra szánt modelljei közt. A 12 hengeres motor szelepvezérlését is módosították, és teljesen új kipufogórendszert terveztek hozzá, ezért várhatóan a hangja is mennyei lesz.

A 812 Superfast limitált szériája hátsókerék-kormányzással lesz kezesebb,

a tömege a szénszálas anyagok szélesebb körű használatával tovább csökkent. A karosszériáját is módosították, újabb légbeömlők jelentek meg rajta, a hátsó szélvédőt alumínium panelre cserélték, a kipufogóvégek pedig a diffúzor két szélére kerültek.

Még nem tudni, hogy mennyire lesz gyors az új Ferrari, de sokat sejtet, hogy a 812 Superfast már a 800 lóerős motorral is három másodperc alatt gyorsul százra. Az újdonság részleteit, közte a nevét is két hét múlva, május 3-án árulják el a bemutatóján.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ice Green színben pompásan mutat ez a Porsche 911-es
További cikkeink a témában