Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az egyedi építésű, limitált szériás különlegességeknek indít Icona néven sorozatot a Ferrari, amelynek első tagja a Monza SP1 és SP2, két fantasztikus formájú sportautó a márka eddigi legerősebb szívómotorjával.

Barchetta, azaz kis csónak a neve az olaszoknál az ilyen tető nélküli, teljesen nyitott sportautóknak, és a Ferrari két izgalmas újdonsága is ebbe a kategóriába sorolható. Igazából a maranellói márka története is ehhez hasonló felépítésű versenyautókkal kezdődött 1948-ban, és ennek állít emléket az Icona sorozat két első tagja. Olyan egyedi építésű, limitált példányszámú modellek tartoznak majd ide, mint amilyen a Monza SP1 és SP2 is.

Az alapokat a 812 Superfast adta, de a két sportautó a neves elődöket idéző, áramvonalas, ugyanakkor teljesen nyitott, szélvédő és tető nélküli karosszériát kapott.

4,66 méteres hosszal, kétméteres szélességgel és 1,16 méteres magassággal Monza arányai is fantasztikusak.

A menetteljesítményei is a szuperautók közé emelik, a két Monza ugyanis a Ferrari történetének eddigi legizmosabb szívómotorját kapta.

és a kétszáz is megvan összesen 7,9 másodperc alatt. A végsebesség 300 km/óra feletti, amihez a bátorság mellett már egy bukósisak sem árt.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.