Csak ez az egyetlenegy darab készül a legújabb Ferrariból

Minden tehetős autórajongó tudja, hogy ha elég pénze van, akkor a Ferrari akár egy teljesen új modellt is tervez a kedvéért, amiből csak neki állhat egy példány a garázsában. Most is egy ilyen egyedi típust mutattak be Fioranóban, a neve SP38.

Az alapokat az önmagában is fantasztikus 488 GTB adta, de az SP38 formája végül alig emlékeztet az eredetire. Olyan mesterien drámai dizájnt álmodtak hozzá, amit látva igazán nagy kár, hogy nem kezdik sorozatban gyártani.

A háromrétegű vörös fényezése igézően ragyog, és érdekes dizájnelemből is bőven van az SP38-on. Az első lökhárító alsó légterelő éle például a 308 GTB mintájára született, míg a motortér burkolata és a hátsó szárny már a legendás F40-et idézi fel.

Nem tudni, hogy milyen teljesítményre képes az SP38, de a 488 GTB 3,9 literes biturbó V8-as motorja szériában is 670 lóerős. Persze lehet, hogy a vevője a 488 Pista motorját kérte bele, és akkor már 720 lóerővel számolhat.

Csak annyit árultak el, hogy a megrendelő a motorsportok szerelmese, ezért úgy tervezték meg az SP38-at, hogy közúton és versenypályán is használható legyen. Ha szeretnéd élőben is látni, akkor a hétvégén a Concorso d’Eleganza Villa d’Este eseményére kell menned, ott is bemutatják.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon