A formája a Ferrari legendás típusát juttatja eszünkbe, de ez nem egy restaurált 250 GT, hanem egy modern konstrukció klasszikus köntösbe bújtatva, Ferrari-féle V12-es motorral és kézi sebességváltóval.

A megszólalásig Ferrarinak kinéző sportautót a brit RML készítette, amely korábban a Chevrolet-ket építette a túraautó-világbajnokságra, a GT-R motorjával szerelt Juke R és a közútra felkészített Aston Martin Vulcan is a műhelyükben készült el. A legújabb munkájuk nem egy restaurált Ferrari, hanem az utolsó csavarig vadonatúj sportautó.

A klasszikus stílusú lemezek alatt jóval modernebb Ferrari-technika dolgozik,

ugyanis az 550 Maranellóból származik az 5474 köbcentis V12-es, ami 485 lóerős és 568 Nm a nyomatéka. A hatfokozatú kézi sebességváltót nyitott kulisszában lehet kapcsolni, amihez foghatót ma már nem találunk meg a Ferrari modelljeiben.

Az új SWB a menetteljesítményeivel is felülmúlja az eredeti Ferrari 250 GT-t,

a 4,26 méter hosszú sportkocsi még a 12 hengeres motorral is csak 1470 kilogrammot nyom, ezért 4,1 másodperc alatt gyorsul százra, és 300 km/h a végsebessége. Az RML még nem mutatta meg az elsőként elkészült példány belső terét, de modern extrákra számíthatunk.

Csak az ágaskodó paripás emblémát nem találod meg rajta, azt már nem hagyta volna feltenni rá a maranellói márka.

Az RML tavaly még csak 3D-s képeken mutatta meg az autót, mostanra készült el az első példány, amelyet huszonkilenc másik követ majd. Az ára jóval húzósabb egy új Ferrarinál: 1,35 millió fontot kérnek érte, ez 580 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

Minden álmunk ez a vadonatúj Ferrari 250 GT Berlinetta

Jobb lett az eredetinél, és olcsóbb is nála.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában