Egy tehetős ügyfele számára ismét teljesen egyedi autót gyártott le a Ferrari. A Special Projects széria újabb tagja az SP 275 RW Competizione, amely a legvadabb, 780 lóerős F12tdf alapjára épül, de stílusa a hatvanas évekbeli 275 GTB-t idézi fel.

A nagyszabású évzáró Finali Mondiali eseményen tűnt fel először a legújabb Ferrari, amit most hivatalosan is bemutatott az olasz gyártó. Az SP 275 RW Competizione a tehetős ügyfelek számára egyedi autókat készítő Special Projects sorozat újabb tagja. Az alapokat az F12berlinetta sportos limitált szériája, az F12tdf adja, de retró formája teljesen eltér attól.

Sárga fényezésével, egyedi hűtőmaszkjával és ívelt idomaival a hatvanas évekbeli 275 GTB-t idézi az újdonság, innen kapta a nevét is. Az 1963-tól 1968-ig gyártott, legendás orrmotoros Ferrarit elevenítik fel a hosszú első sárvédők hűtőnyílásai, és a hátsó ablakoszlopra vágott szellőzőnyílások is. Az alumíniumból készült tanksapka pedig a Le Mans-i kategóriagyőztes versenyváltozatnak állít emléket.

Nem lennénk meglepve, ha a vevőnek egy ilyen gyönyörűség is állna a garázsában, hiszen együtt mutatnak igazán jól:

A műszaki tartalom változatlan az F12tdf-hez képest, ezért a 6,3 literes V12-es szívómotor 740 helyett 780 lóerős teljesítmény leadására képes, ezzel 2,9 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, és 7,9 másodperc alatt éri el a kétszázat, a végsebessége 340 km/óra. Az SP 275 RW Competizione egyedi 20 colos kerekeket és az F12-étől eltérő fényszórókat kapott, amelyek a hírek szerint az F12 közelgő modellfrissítésével jelenhetnek meg.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Gyönyörű ez a klasszikus Porsche, csak éppen teljesen elektromos

A Nissannak erre a Porsche 959-re is szüksége volt a Skyline GT-R sikeréhez

További cikkeink a témában