Ha érdekelnek az autók, és szereted a térképes infógrafikákat is, akkor ez a cikk érdekes lesz neked. Egy cég összegyűjtötte, hogy melyik országban melyik autómárkákra kerestek rá a legtöbben 2021-ben.

Mielőtt autót veszel, már nem a kereskedőtől tudod meg a téged érdeklő dolgokat, hanem az interneten keresel rá, és az adatok böngészéséből kiderül, hogy melyik országban melyik márka iránt a legnagyobb az érdeklődés. A Compare the Market idén is kielemezte a Google Trends adatait, hogy megállapítsa, milyen márkákra keresnek rá a leggyakrabban az emberek.

Nem nagy meglepetés, hogy idén is a világ legnagyobb autógyártójának tartott Toyota végzett az élen,

47 országban bizonyult a legnépszerűbbnek a kutatásban szereplő 154-ből. A második és a harmadik helyen a BMW és a Mercedes végzett, 29 és 23 országban keresek rájuk a legtöbben, főleg az utóbbi tudta növelni a lemaradását az előző évhez képest.

Magyarországon és a környező országokban is a BMW-re kerestek rá a legtöbben, akárcsak Németországban, de nem mindenhol a hazai gyártmány a legkeresettebb. Az olaszok az Audira, az angolok a BMW-re, a spanyolok a Mercedesre kerestek a leggyakrabban. A koreai márkák közül a Kia hét, a Hyundai hat országban a legkeresettebb.

A Google szerint a Tesla nem autómárka?

A kutatást megnehezítette, hogy a Google Trends a mai napig nem ismeri el autómárkaként a Teslát, ezért arra külön kellett rákeresniük az elemzőknek. Az eredményből kiderül, hogy a Tesla a hetedik legkeresettebb autógyártó volt a világon, és a legnépszerűbbnek számít többek között Izraelben, Kínában és Szingapúrban is.

Az elemzésből az is kiderül, hogy melyik autómárkák iránt változott az érdeklődés.

Az Audi például kétszer annyi országban számít a legnépszerűbbnek, mint korábban, míg a Ford, a Nissan, a Peugeot és a Volvo helyezése is legalább három helyet zuhant. Az Alfa Romeo és a Volkswagen pedig ezúttal egyetlen országban sem került fel a legkeresettebb autómárkák listájára.

(Forrás: Compare the Market, Smart Media, kiemelt kép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hallanod kell, hogyan szól a Forma–1-es motorral szerelt szupersportautó