Nem is olyan régen mutattuk meg, hogy mit villantott új crossover modelljéről a Hyundai, és nem kellett sokat várni a testvérmárka Kia ígéretére sem. Stonic néven jön a koreai gyártó szabadidő-autója, ami elég jól néz majd ki.

Két héten belül megmutatja a Kia, mit gondol a crossover kategória meghódításáról. A koreai márkának van már szabadidő-autója, a sikeres Sportage és nagyobb testvére, a Sorento, és még a hibrid Niro is ide sorolható. De a kompakt Stonic lesz az, amivel igazán nagyot tarolhatnak azon a piacon, ahol a Suzuki Vitara és a Renault Captur most nagyon megy.

Meg is mutatták, milyen lesz a Stonic, és a tervek alapján jónak ígérkezik a crossover Kia. Persze képzeld le róla, amit ezeken a grafikákon rendre eltúloznak, a rejtett kilincseket és a nagy felniket, de már most látszik, hogy dögös jelenség lesz az arányos formájú Stonic. Mindene meglehet ahhoz, hogy ezt akard a többi crossover helyett.

Mást még nem tudni róla, de a belső tere ismerős lehet az új Kia Rio után. Mivel egy divatos modellről van szó, ezért többféleképp lehet személyre szabni a belső terét, és a nagy központi képernyő is érintőgombokat kaphat. A motorkínálatban a Kia ezer köbcentis, háromhengeres benzines turbósát és egy dízelt is biztosan találsz majd, de a két kipufogó valami erősebb motort is sejtet.

És ezt olvastad már?
Szerinted ki lesz idén a Forma–1 világbajnoka? Szavazz!
Ajánlunk neked 3 gyönyörű panorámával megáldott szpotot túrázáshoz