A brit pilóta nem szívesen látja, hogy az excsapata a mezőny második felében kullog.

Lewis Hamilton 2007-ben a McLaren színeiben debütált a Forma-1-ben és egészen 2012-ig maradt, 110 versenyen képviselvén a wokingiakat. 2008-ban az MP4-23-al megnyerte a világbajnokságot, megszerezvén első bajnoki címét, rögtön a második évében. A brit nem felejtette el, hogy honnan jött, és nehezen viseli, hogy szétesett a régi csapata.

„Mindannyian látjuk, hogy ez egy nagyon nehéz év a számukra, és nekem főleg nehéz látni ezt. Nagyon jó a csapat, hatalmas háttérrel bír, és nagyon sok fényes időszakuk volt, és én is részese lehettem ezeknek. Teljesen abnormálisnak látom a jelenlegi szituációt.”

A McLaren azóta nem nyert futamot, mióta távozott tőlük Hamilton. Fernando Alonso és Jenson Button mind világbajnokok, és csupán 5 pontot tudtak összesen begyűjteni a csapatnak kilenc futam alatt, ami semmilyen formában nem nevezhető sikeresnek. A rossz teljesítmény fő oka a Honda motor, ami elvileg 35 km/h-val lassabb, mint a többiek erőforrásai. Hamilton ennek ellenére úgy gondolja, hogy 2016-ra képes lesz a csapat orvosolni a gondokat, hiszen anno a saját szemével győződött meg a csapat kiválóságáról.

„Ott van a fantasztikus Ron Dennis, rengeteg kiváló mérnök és leírhatatlan munkamorál, ami át fogja őket lendíteni ezen a rossz időszakon. Jelenleg egy nagyon sötét alagútban vannak, de ahogy őket ismerem, hamarosan megtalálják a kiutat.”

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában