Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ritka típusú vagy sosem használt autóra lelni egy garázsban óriási felfedezés, hát még akkor, ha nem is egy, hanem tizenegy autóról van szó. A Bulgáriában talált E34-es 5-ös BMW-k hamarosan eladásra kerülnek, de nem lesz könnyű forgalomba helyezni őket.

Meséltünk már nektek arról a mázlista srácról, aki Ferrari 308-at és Lamborghini Countach-t is talált a nagymamája garázsában.

A történet szerint a nyolcvanas évek végén a nagyapja egzotikus sportkocsik kölcsönzésével foglalkozott volna, de az üzlet nem jött be, és a szuperautókat végül a garázsba zárták.

Hasonló lehet a története annak a tizenegy 5-ös BMW-nek is, amiket nemrég találtak egy raktárban

Blagoevgradban, Bulgária délnyugati részén. Az 1994-ben gyártott E34-eseket valószínűleg egy autókölcsönző vásárolta a kilencvenes évek elején, de valamiért sosem vették használatba őket. A képek szerint a karosszériájuk nem sértetlen, de ez talán a helytelen tárolás eredménye, az utasterük a portól eltekintve szinte újszerű, néhányon még a gyári védőfólia is rajta van.

A raktárban álló BMW-k többsége 520i, amit kétliteres, hathengeres, 150 lóerős motorral szereltek, és van néhány 525i is, aminek a 2,5 literes hathengerese 192 lóerős, ezzel 8,6 másodperc alatt gyorsult százra és 230 km/óra a végsebessége.

Mivel sosem volt rajtuk rendszám, ezért Bulgáriában és sok más európai országban ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, mint az újonnan forgalomba helyezett autókra, és az E34-ek nyilván nem teljesítik a legújabb emissziós normákat. Szükség lesz tehát előbb egy olyan országba szállítani őket, ahol youngtimer státuszuk alapján is kaphatnak rendszámot.

Nézd meg ezt az elfelejtett BMW-t is:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.