A hibrid családi autók közt nem sok hétülésest találsz, de most itt a Ford, ami bemutatta az S-Max és a még tágasabb Galaxy új változatát a benzines-elektromos hajtással.

A Fordnál komolyan gondolták, hogy 2020 végéig összesen 14 modelljüket látják el elektromos hajtással. A Mondeo már eddig is készült hibridként, ezért nem nagy meglepetés, hogy a vele műszakilag rokonságban álló S-Max és Galaxy is megjelenik ebben a változatban. A Ford ezzel a piacon ritkaságnak számító hétüléses hibridek közé érkezik.

A hibrid hajtás egy 2,5 literes, négyhengeres, hatékony Atkinson-ciklus szerint működő benzines szívómotorból és egy elektromotorból áll, a folyadékhűtéses lítiumion akkumulátort úgy építették be, hogy az utastér és a csomagtér mérete nem csökkent.

A hibrid S-Max alapból ötüléses, és opcióként harmadik üléssor is kérhető hozzá, a Galaxy minden esetben hétszemélyes.

A 200 lóerős teljesítményű és 210 Nm nyomatékra képes hibrid hajtással a Ford szerint a családi egyterű fürgébb a dízelnél,

miközben akár 1500 kilogramm vontatására is képes. A hibrid S-Max és Galaxy ugyanott készül, a Ford valenciai gyárában, ahol a Mondeo és a nemrég bemutatott Kuga is, ami hagyományos és konnektorról tölthető hibridként is érkezik.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Perrel indult, de bíróságon kívül zárult le a Red Bull és az Aston Martin vitája