Nem kell félteni a jövőt az elektromos autóktól, ha azok olyan vagányak lesznek, mint a Honda most bemutatott tanulmányautója. A Sports EV Concept pedig olyan jól sikerült, hogy nagy kár lenne érte, ha nem kerülne gyártásba.

Még emlékezhetsz a Honda legutóbbi tanulmányautójára, amit a frankfurti autószalonon mi is megcsodáltunk. A sok áramvonalas, buborékforma jövőautó között üdítően hatott a lekerekített kockaforma Urban EV Concept, amivel az első generációs Civicnek állítottak emléket, de az elektromos hajtásával egyben a jövőt is felvázolták vele. Jó hír, hogy ha minden igaz, akkor 2019-ben gyártásba kerül ez a menő elektromos Honda.

A tervezői pedig nemcsak a városi kocsin dolgoztak, hanem egy egészen másféle koncepciót is összedobtak az elkészült alapokra. A neve Sports EV Concept, és a korábbi tanulmányautó sportkocsi-változatáról van szó. Mint a testvére, úgy ez is rendkívül jól sikerült formát kapott, az arányai a klasszikus sportkupéktól merítenek ihletet, mint amilyen a Toyota 2000GT, vagy házon belül a Honda S600 Coupé, de a modern fényszórók, közöttük a kijelzőre cserélt hűtőmaszkkal már a jövőt idézik.

Tokióban, az elektromos kisautó-tanulmány mellett állva látszik, hogy mennyire apró ez a sportkocsi. A Honda megcsinálhatja vele a maga elektromos MX-5-konkurensét.

A jövőnek készült a Sports EV Concept hajtása is, hiszen ezt is elektromotor mozgatja. Még nem fárasztott a Honda olyan részletekkel, mint a motor teljesítménye, az akkumulátor kapacitása vagy a hatótávolság, de úgyis messze az idő, hogy ezekkel foglalkozni kelljen. Ha azonban az elektromos városi kisautó valóra válik, akkor a sportkocsi se maradjon koncepció, szívesen szelnénk az utat egy ilyen dögös kis kupéban, valamikor 2021 táján.

És ezt olvastad már?
Hallanod kell, hogyan szól a Forma–1-es motorral szerelt szupersportautó