Minden eddiginél több fronton támad az Aston Martin, a genfi autószalonon egyenesen két középmotoros sportautó prototípusáról rántották le a leplet. Az egyik a Valkyrie kistestvére lesz, a másik pedig új utakra tereli a Vanquish nevet.

Ha az Aston Martinról a klasszikus stílusú brit sportkocsik ugrottak be, akkor hamarosan ideje újra átgondolni. A genfi autószalonon két olyan prototípust lepleztek le, amivel az arisztokratikus modellek mellett a Ferrari, a McLaren és a Porsche minden eddiginél keményebb konkurensévé léphetnek elő.

Az egyik újdonság az AM-RB003 nevet kapta, de nem egy Formula–1-es autóról van szó,

hanem a Valkyrie néven gyártásba kerülő szuperautó kisebb testvéréről. Az egyelőre tehát igazi név nélküli modell ahhoz hasonlóan futurisztikus formájú, és a teljesítményét sem kell lebecsülni: a turbós V6-osával és elektromotorjaival 1100 lóerőre képes.

Persze attól, hogy a 003 kisebb, mint a Valkyrie, még izgalmas szuperautónak számít,

elég csak megnézni a hátsó szélvédőnél kivezetett kipufogókat. Amíg a Valkyrie puritán belseje egy utcára került versenygépet idéz, addig a 003 esetében tágasabb és kényelmesebb utasteret ígérnek, amiről szintén mutattak néhány képet.

Nézd meg azt is, milyen lesz a Valkyrie:

Kiélezett közúti versenygép lesz az Aston Martin szuperautója

Belül is megmutatta magát a Red Bull F1-es csapatával közösen tervezett Valkyrie.

A másik Aston Martin, amire számíthatsz a következő években, a Vanquish Vision lesz, ami új életre kelti a legendás típusnevet.

A Vanquish mostanáig V8-as és V12-es motorral szerelt túrakocsit jelentett, de az új prototípus egy középmotoros sportautó lesz hibrid V6-ossal, amivel a Ferrari F8 Tributo és a McLaren 570S vásárlóit akarják elbizonytalanítani.

Ez is érdekelhet:

Még szoknunk kell a vadonatúj Aston Martint

Az AMG GT motorját kapja az új Vantage.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában