A limitált szériás modellek közös tulajdonsága, hogy nagyon hamar elfogynak, és később még értékesebbek lesznek, mint amennyibe eredetileg kerültek. Nem csak ezért csapnánk rá azonnal ezekre a 30 Jahre kivitelű BMW M4 Cabriókra.

1988-ban jelent meg a BMW M3 nyitott tetős kivitele, és ebből az alkalomból most a kabrióból is elkészítette a 30 éves jubileumot ünneplő limitált szériát a BMW. A 30 Jahre Edition kivitelű M4 Cabriónak a Competition csomaggal felvértezett változat adja az alapját, 450 lóerős dupla turbós, hathengeres benzinmotorral.

Széria hozzá az adaptív M futómű, az aktív M differenciálmű és az M Sport kipufogórendszer, de a motorvezérlést, a Sport üzemmódot és még a menetstabilizálót is agilisabbra hangolták, mint a többi M4-en. Mint minden limitált szériás modellnél lenni szokott, a 30 Jahre Edition kiadásnak a megjelenése sem mindennapi.

Kétféle fényezés közül választhatsz hozzá, és mindkettő múltidéző árnyalat. A Macao Blue a legelső M3 Cabriónak állít emléket, amit 1988-ban éppen ebben a színben mutattak be. A Mandarin sárga pedig az 1994-ben bemutatott, második generációs M3 Cabrio feláras Dakar sárga fényezését eleveníti fel.

Essen bármelyikre is a választásod, tökéletesen illik hozzá a Shadow Line csomag, ami a hűtőrács keretét is fényes feketére cseréli, míg a 20 colos, kovácsolt könnyűfém kerekek matt szürke árnyalatban kerülnek a kabrió alá. Már csak azért is lennénk tehetős autógyűjtők, hogy lecsapjunk a háromszáz példány egyikére.

És ezt olvastad már?
Nahát, milyen jópofa magyar hidak vannak!