A Lexus hamarosan bemutatja az első teljesen elektromosnak tervezett autóját, és az RZ-ről most kiderült, hogy nem mindennapi kormánykereke lesz.

Nagy meglepetést keltett, hogy futurisztikus űrhajókormánnyal mutatta be a megújult Model S-t a Tesla, és ezt a megoldást választotta a Toyota is az első eleve elektromosnak tervezett autójához, a bZ4X-hez is. A crossovernek lesz egy Lexus-testvérmodellje, és a hamarosan bemutatkozó RZ-ben is megjelenik a különleges kormánykerék.

A Lexus csak két részletképet tett közzé az idén érkező RZ-ről, és már ezekről kiderül, hogy nem egyszerűen a Toyota bZ4X átemblémázott változatáról lesz szó. Az RZ 450e teljesen egyedi karosszériát és utasteret kap, de

a műszerfalán ennek is a futurisztikus űrhajókormány lesz a meghatározó.

Az új RZ-ben is a kormánykerék fölött kell nézni a műszeregységet, mint a Peugeot-nál, de ez könnyebb lesz majd, a kormány fölső karimáját ugyanis elhagyták.

A középső érintőképernyő az új NX-ből lehet ismerős, méretes képátlóval és az alján hagyományos kapcsolókkal, míg az irányváltásra a középső konzol forgókapcsolója szolgál. A technikáját tekintve is a bZ4X-hez hasonló műszaki tartalomra számíthatunk, de a további részleteket csak az április huszadikai premierjén árulja el az RZ-ről a Lexus.

Ez is érdekelhet:

Nem tudjuk ennél jobban várni a Lexus új szuperautóját

Újabb képeket mutattak az LFA utódjáról.

A Toyota egészpályás letámadást indított az elektromos autók terén

Megmutatták, mire számíthatunk a Toyotától és a Lexustól a közeli jövőben, és néhány izgalmas meglepetés is van közöttük.

Az új Lexus NX zöld rendszámmal az igazi!

A Lexus NX-et 350h jelzéssel klasszikus hibrid hajtással és 450h felirattal a fenekén plug-in hibridként is meghajtottuk. A második az igazi Lexus.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés