Még csak egy hete mutatta meg a magyar rendőrség azt a videót, amit a budapesti forgalomban civil autóból felvett jelenetekből válogattak a sofőrök különféle pofátlanságaiból, és egy hét alatt máris összegyűlt egy újabb válogatásra való anyag.

A rendőrség december elején jelentette be, hogy karácsonyig tart a szellemesen „pofátlan(tan)ítás” névre keresztelt akciójuk, amivel az ünnepek előtti egyre sűrűbb forgalomból szűrnék ki az agresszív és szabálytalan sofőröket.

A fővárosban autózók pofátlan manővereiről készült válogatás nagy sikert aratott, ezért most megérkezett a folytatás.

A korábbi akcióhoz hasonlóan a rendőrök most is olyan autósokkal szemben intézkedtek, akik buszsávban haladtak, áthajtottak a piroson, figyelmen kívül hagyták a kötelező haladási irányt, telefonáltak vezetés közben, vagy éppen engedély nélkül vezettek. Az ellenőrzés során a rendőrök összesen 32 sofőrt bírságoltak meg, a legtöbb – hét – autóst azért, mert átmentek a záróvonalon.

A legnagyobb büntetést az a sofőr kapta, aki az autópályán a leállósávban közlekedett, rá százezer forintos bírságot szabtak ki.

A rendőrök ismét fedélzeti kamerákkal felszerelt autókkal végezték az ellenőrzést, így a szabálytalankodókról felvétel is készült. Nézd csak:

(Képek: Budapesti Rendőr-főkapitányság)

A korábbi akció felvételeit itt találod:

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában