Az autógyártókhoz hasonlóan a Matchbox is célul tűzte ki a karbonsemlegességet, az első környezetkímélő kisautója pedig a Tesla Roadster lett.

Mostanában egymás után jelentik be az autógyártók, hogy mikortól fognak kizárólag tisztán elektromos hajtású autókat gyártani, és az autógyárakban is célul tűzték ki a karbonsemlegességet. Nem marad el mögöttük a méretarányos kisautók gyártója, a Matchbox sem, a bejelentésük szerint 2030-ra a teljes kínálatuk újrahasznosított vagy újrahasznosítható anyagból készül.

Bár nem tudnánk elképzelni, hogy valaki kidobjon egy matchboxot, hiszen ezek a kisautók a korral csak értékesebbek lesznek,

és a régi darabok egészen érdekes összegekért cserélnek gazdát, mégis csak egy műanyagba csomagolt fém és műanyag termékről van szó, ezért megnyugtató, hogy végre a kedvenc játékaink is a fenntarthatóságot szem előtt tartva készülnek.

A legújabb matchbox a Tesla Roadster, aminek életnagyságú változatára még várni kell,

de a méretarányos kisautó már megkapható, és 99 százalékban újrahasznosított anyagból készült: 62 százalék újrahasznosított cinkből, 37 százalék újrahasznosított műanyagból, és csak a fennmaradó egy százalék rozsdamentes acél, ez egyébként a kerekek tengelye.

Még a csomagolást is megváltoztatta a matchboxokat gyártó Mattel, a szokásos bliszter helyett

a klasszikus „gyufásdobozokat” idéző stílusú, műanyagmentes dobozban kapható a Tesla, ami komposztálható papírból készült.

A gyártó célja, hogy 2030-ra teljesen újrahasznosított, újrahasznosítható és bioalapú műanyagokat használjon fel a kisautók alkatrészeihez.

A Teslával együtt további hibrid és elektromos autókat is bemutattak, mint a BMW i3 és i8, a Nissan Leaf és a Toyota Prius, és mostantól a Matchbox-készletekben kapható benzinkutakon elektromosautó-töltőállomás is lesz, hogy a gyerekek idejében megtanulják: az autókat már nemcsak tankolni, hanem tölteni is lehet.

Matchboxot újrahasznosítani így is lehet:

És ezt olvastad már?
Austral néven jön a Renault legújabb modellje
A whisky, ami bebalzsamozza a lelked! Ismerd meg a Makers Mark különleges világát!