325 km/órával fújhatja a hajad a szél a McLaren 720S Spiderben
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Még éppen karácsony előtt mutatta be a nyitott tetős változatot a 720S-ből a McLaren, és azonnal be is lehet fizetni rá, hogy legalább a megrendelőlapja ott legyen a fa alatt. A Spider nem sokkal nehezebb a kupénál, ezért ugyanolyan gyors tud lenni.

Az elődjéből is volt nyitott tetős változat, ezért már a kupé bemutatása óta lehetett rá számítani, hogy jön a Spider a McLaren 720S-ből. Az első képeket még karácsony előtt megmutatták róla, bizonyára nem véletlenül, hiszen azonnal rendelhető, ezért a 237 ezer fontos, azaz 85 millió forintos sportautó megrendelőlapja már ott lehet a fa alatt.

Spider változatban a 720S éppen olyan dögös, mint kupéként,

és ugyanolyan gyors is tud lenni. A szénszálas anyagból készült váznak köszönhető, hogy nem volt szükség további merevítésekre, ezért a Spider csak 49 kilogrammal nehezebb, 1332 kilogrammot nyom a mérlegen. Könnyebb, mint bármelyik hasonló kategóriás konkurense.

A motorja ugyanaz a 4 literes biturbó V8-as, mint a kupénak, szintén 720 lóerővel

és 770 Nm nyomatékkal, amivel a 2,9 másodperc alatt gyorsul százra, és 7,9 másodperc alatt a kétszáz is megvan. 325 km/órával fújtatja benne a hajad a szél, de ha felcsukod a tetőt, akkor a 341 km/órát is el tudja érni a 720S Spider.

A tetőmozgatás is a leggyorsabb a kategóriában, gombnyomásra 11 másodperc alatt lehet lenyitni vagy becsukni, 50 km/órás sebességig akár menet közben is.

A lenyitott tető alatt pedig egy 58 literes csomagtartónak is van helye.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.