Ha valamit, akkor az okostelefon-kapcsolódást lehetett hiányolni a Mazdákból, egészen mostanáig. A japán márkánál is bevezetik az Apple CarPlay és Android Auto támogatását, és ami még jobb hír, hogy a korábban vett Mazdák is felokosíthatók vele.

MZD Connect a neve annak a fedélzeti rendszernek, ami minden újabb Mazdában megtalálható, és aminek csak azt róhattuk fel hiányosságként, hogy nem támogatta az Apple CarPlay és Android Auto okostelefon-kapcsolatot. De a Mazda most bejelentette, hogy augusztus 6-tól minden új modellhez rendelhető, és utólag a korábban vett példányok is okosíthatók, amennyiben MZD Connect rendszerrel szerelték őket.

Ha USB-vel kapcsolod hozzá az iPhone-t az autóhoz, akkor az Apple CarPlay menüjében elérheted a zenéidet, kontaktjaidat, és a telefon navigációját, menet közben az ülések közti forgókapcsolóval, álló helyzetben pedig érintéssel is böngészhetsz. A szintén USB-vel kapcsolódó androidos telefonnál csak a forgókapcsolóval lehetséges a menüben lépdelni, így azonban akár a Google Maps, akár a Waze is használható lesz a beépített képernyőn.

Jó hírünk van, ha iPhone-nal használnád a Waze-t az autóban

Az autó képernyőjén is követheted majd a kedvenc navigációdat.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában