Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A jövőben sem lehet tankolni majd verseny közben az F1-ben.

Nem olyan rég az FIA-elnök Jean Todt jegyezte meg, hogy az izgalmasabb futamok érdekében érdemes lenne újra elgondolkodni azon, hogy visszahozzák a tankolást az F1-be, amit 2009-ben egyébként azért tiltottak be, mert túlságosan nagy volt a biztonsági kockázata.

A sportág csapatait és az F1 vezetését tömörítő Stratégiai Csoport összeült megvitatni a dolgot, és végül leszavazták az ötletet, vagyis továbbra sem lehet futam közben üzemenanyagot utántölteni.

Érvek a tankolás mellett és ellen:

Mellette szólt, hogy a könnyebb és ezáltal gyorsabb autó többet követel a pilótáktól, akiket nagyobb kihívásra késztetne a vezetés, emellett persze a gumiknak is jót tenne, valamit kevésbé lenne kiszámíthatós egy-egy csapat stratégiája, ezek pedig mind csak izgalmasabbá tennék a versenyeket.

Ellenérvként merült fel többek között az, hogy ez költségnövekedéssel járna, miközben pont a költségek csökkentését szeretné elérni F1, illetve, hogy ezzel a húzással stratégiai szempontból a boxkiállások még nagyobb hangsúlyt kapnának, és félő, hogy valójában nem is pályán dőlne el a verseny, hanem a boxutcában.

(Forrás: racefans.net, fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.