A Zaporozsecről eddig biztosan nem a sportautó jutott eszedbe, de most itt egy minszki műhely alkotása, ami egészen más megvilágításba helyezi a sokak által lenézett márkát. Persze kellett hozzá egy Porsche is.

A szovjetek népautójának szánták, és a kopoltyús fürdőkádforma még egészen divatos is lett volna a maga korában, de a silány minősége és a gyenge menetteljesítményei miatt a leglenézettebb típusok közé tartozott a ZAZ 968, vagy ahogyan mindenki ismeri, a Zaporozsec. Mutattuk már, hogyan esnek neki tuningolni, inkább kevesebb, mint több sikerrel, de most egy ennél sokkal igényesebb projektről lesz szó.

A minszki Shif Custom műhelyéből eddig elképesztő egyedi építésű motorkerékpárok kerültek ki, ám ezúttal az autók területére kalandoztak.

A képeket nézve az rögtön látszik, hogy a Zaporozsecnek látszó sportkocsi biztosan nem egy 968-asból épült, annyira mások az arányai.

Az alapokat egy középmotoros roadster, a Porsche Boxster első generációja szolgáltatta hozzá, erre illesztették a Zaporozsec karosszériáját.

Szinte hihető, hogy a hatvanas évekből került ide ez a stílusos sportkocsi, még a Zaporozsec jellegzetes kopoltyúja is jó helyre, a motorhoz szállítja a levegőt.

A belső már elárulja, hogy ez igazából egy Boxster, de a kárpit varrása így is a kanárisárga fényezéshez illik. A fehér lemezfelni is tökéletes választás volt hozzá.

Az biztos, hogy nagy feltűnést lehet vele kelteni a fehéroroszországi utakon, nézd csak:

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés