Érdemes odafigyelni a Ferrari legendás alakjának szavaira.

Mauro Forghieri 1961 és 1984 között főtervezőként és technikai igazgatóként nyolc konstruktőri vébécímben is közreműködött a Ferrarinál, vagyis nem túlzás azt állítani, hogy a maranellói istálló egyik legendás alakja, véleményére pedig érdemes odafigyelni.

A most 86 éves olasz pedig a Gazzetta dello Sportnak el is mondta, mit gondol a mostani csapatról:

„Általában, ha hibázik az ember, reagál rá. A múltban többször is láthattuk, hogy a topcsapatok mindig visszatértek egy-egy rosszabb év után. A Ferrarinak az eszközei és az emberei is megvannak ehhez, de nem látom azt a valakit, aki tudja, hogyan kell vezetni. Manapság nélkülözhetetlen, hogy legyen olyan valaki, aki képes megválogatni és a megfelelő helyre tenni a beosztottjait.”

Forghieri szerint ugyanakkor manapság már a pilótáknak is nagyobb a felelősségük, a fejlesztések során sokkal inkább képesnek kell lenniük irányt mutatni, mint korábban, ahhoz pedig, hogy ki tudják tolni az autó határait, két gyors versenyző kell.

Talán ez is érdekelhet:

Sírni kezdtek a szerelők, amikor megtudták, hogy Michael Schumacher fia lesz csapatuk új pilótája

Érzelmes pillanatok voltak, gondolhatod, mennyire. Vannak olyan szerelők a csapatban, akik együtt dolgoztak Mick hétszeres világbajnok édesapjával.

(Forrás: scuderiafans.com, fotó: Scuderia Ferrari)

És ezt olvastad már?
Nem mindennapi látvány a hegyi szerpentinen kanyargó Bugatti Divo