Nagy a baj a Mercedesnél

Természetesen Jacques Villeneuve-nek megvan a véleménye a Mercedes és pilótái idei teljesítményéről, nyilván el is mondta sajátos stílusában.

2014 óta nem fordult olyan elő, hogy a Mercedes sorozatban három hétvégén is futamgyőzelem nélkül maradjon. Ahogy a csapat, úgy Lewis Hamilton sincs éppen csúcsformában, a britet az eddig lement három nagydíjból kettőn még csapattársa, Valtteri Bottas is megverte.

Az F1 önjelölt megmondója, Villeneuve szerint az rég rossz, ha a Mercedes a finnre alapozhat – persze ebben eddig nincs semmi új:

Hamiltonra pedig külön is kitért még:

„A remek melbourne-i kvalifikáció óta Lewis képtelen vezetni az autót. Ez több mint aggasztó. Tavaly is láthattuk, hogy amikor válságban van, sokat veszít a teljesítményéből, visszaesik és bealszik a futamokon, és egyáltalán nem agresszív. Meglátjuk, hogy mikor ébred fel, már ha egyáltalán…”

Most kivételesen Villeneuve nem beszél hülyeségeket, ezt mutatja az is, hogy a Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff is beismerte, hogy sem a kocsi, sem a brit nincs jó passzban, de

„ő a legjobb versenyző szerintem, és a legjobbakkal is előfordul, hogy nem 100 százalékosak. És ha még a kocsi sem teljesít, a gumik sem úgy működnek, mint kellene és még a stratégia is hátráltat, akkor ez van, ami most.”

(Forrás / fotó: autosport.com)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon