Fura érzés lehet egy puffanást hallva kimenni a kertben álló kocsidhoz és látni, hogy körülötte piros üvegtörmelék van, a motorháztetőn pedig ott egy jókora horpadás.

Ákosnak pár napja szürreális élményben volt része: ufótámadás érte a kocsiját. A cuki kis youngtimer Saab motorháztetején jókora horpadás éktelenkedett, az autó körül pedig pirosas üvegszilánkok ragyogtak a fűben.

A legföldhözragadtabb magyarázatnak az látszott, hogy valaki esetleg behajított egy halottak napi mécsest a kertbe, de a cserepek tüzetesebb vizsgálata azt mutatta, hogy itt másról van szó. Az egyik szilánkban egy csavarnak való furat látszott és egy kis matricafoszlány is akadt a darabkák között.

Az ütésnyom a motorháztetőn és a szilánkok
Szegény Saab épp csak túl volt egy motorcserén, amikor az égből is hullani kezdett rá az áldás

A rejtélyt végül Ákos egyik barátja, egy repülés-megszállott fotóriporter, Viktor segítségével fejtette meg ki, akivel a bűnügyi történetek mesterdetektívjeihez illő alapossággal rakták össze a kirakós darabjait. Szó szerint is, a cserepek összeragasztásával, de képletesen is, megállapítva még azt is, hogy egészen pontosan melyik légitársaság melyik járata haladt el a kertet figyelő kamera felvételén is látható becsapódás perceiben.

A teljes történetről csodálatos beszámoló született a saab900.hu oldalon - ajánljuk mindenki figyelmébe, aki szereti az élet írta krimiket! A légitámadás áldozatává vált Saab tulajdonosa az esetet bejelentette a légügyi hatóságnak és a rendőrséget is kihívta helyszínelni. A kárt pedig minden bizonnyal megtéríti majd a lámpaburáját vesztett Boeing 737-est üzemeltető Ryanair biztosítója. Mert egy közlekedési baleset akkor is közlekedési baleset, ha tíz kilométer távolságból ütközik össze egy autó - egy repülőgéppel.

Vajon több lesz majd a repülő-autó baleset, ha több lesz a repülő autó is?

És ezt olvastad már?
Leclerc leiskolázta Verstappent és a teljes mezőnyt a Spanyol Nagydíj időmérőjén
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne