És a Ferrarit sem.

Miközben a Red Bull mindent megnyert a sprintfutamos Emilia-romagna-i Nagydíj versenyhétvégéjén, a Ferrari totálisan összeomlott, legalábbis a vasárnapi futama így jellemezhető.

Ennek megfelelően a nemzetközi sajtó főként a világbajnoki címvédő Max Verstappen és a Red Bull sima sikerével, valamint a hazai környezetben szereplő Ferrari és Charles Leclerc felsülésével foglalkozik:

„Verstappen laza imolai diadalával címvédő-sebességfokozatba kapcsolt” – írja a The Sun (brit), ami még Hamiltonnal kapcsolatban is megszólalt: „a hétszeres világbajnok igazi horrorshow-t élt át, és egy újabb feledhető futamon van túl”.

A szintén brit Daily Mirror szerint is „katasztrofálisan szerepelt a Ferrari”, amit a The Guardian leginkább a maranellóiak monacói pilótájának tud be:

„Leclerc a vége felé túlzott büszkeségből hatalmasat bakizott. Emiatt felére csökkent az előnye a vb-pontverseny élén, és teret engedett egy újabb izgalmas párharcnak Verstappennel.”

Mások sem kímélték a Ferrarit és pilótáját:

  • „Verstappen könyörtelen, Leclerc hibát hibára halmoz.” (az olasz La Repubblica)
  • „Verstappen ezúttal csatározás nélkül nyert, és a rajtnál faképnél hagyta Leclerc-t, aki olyan lassúnak tűnt, mint egy búvár.” (az olasz Corriere della Sera)
  • „Teljes csőd és fekete nap a Ferrari számára a csalódott hívek szeme előtt.” (a spanyol Marca)
  • „Verstappen kézben tartotta a futamot, a Ferrari egy lassított felvétel.” (a francia Le Figaro)
  • „Verstappen-diadal, Ferrari-horror.” (a svájci Blick)

(Fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A világ leggyorsabb roadstere lenne a Hennessey Venom F5